Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijdewormer

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wijdewormer kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp lees je populaire details over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Wijdewormer en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wijdewormer

Alarminstallatie Wijdewormer plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijdewormer? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijdewormer.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Wijdewormer?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Wormerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot wel €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 – €2250,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wijdewormer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijdewormer (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijdewormer. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Salvus en PowerCell. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Zuidoostbeemster, Middenbeemster, Watergang en Ilpendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Wijdewormer te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Wijdewormer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy, D-Link + Netamo, Eve, Hombli, Arlo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Wijdewormer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Wijdewormer voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1125,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wijdewormer.


Postcodegebied: 1456

Plaats een reactie