Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Watergang

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Watergang is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp delen wij praktische informatie over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Watergang en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-watergang

Alarminstallatie Watergang aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Watergang? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Watergang.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Watergang?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waterland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 oplopend tot €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot en met €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Watergang.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Watergang (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Watergang. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Newlec en Galaxy. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Wijdewormer, Zuidoostbeemster, Ilpendam en Purmerland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Watergang te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Watergang vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij faciliteren een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch of Eufy, Hombli, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Watergang?

De kosten van een slim alarmsysteem in Watergang voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €875,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Watergang.


Postcodegebied: 1454

Plaats een reactie