Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waterland

Dankzij een alarmsysteem in Waterland verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij goede informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Waterland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-waterland

Alarminstallatie Waterland plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Soms is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waterland? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waterland en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Waterland?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Waterland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1150,00 tot €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot circa €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Waterland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waterland (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waterland. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Notifier en TP-Link. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Amstelveen, Ouder-Amstel, Edam-Volendam en Landsmeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Waterland te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Waterland vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ + Eve, Netamo, Hombli, Arlo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Waterland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Waterland voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per camera. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Waterland.


Postcodegebied: 1153

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie