Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Monnickendam

Door middel van een alarmsysteem in Monnickendam kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Monnickendam en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-monnickendam

Alarminstallatie Monnickendam aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Monnickendam? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Monnickendam.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Monnickendam?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Waterland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 – €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2500,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Monnickendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Monnickendam (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Monnickendam. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Samsung en S.O.S.. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Katwoude, Broek in Waterland, Edam en Volendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Monnickendam te verkleinen. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Monnickendam vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy, D-Link of Netamo, Arlo, Eve, Hombli, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Monnickendam?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Monnickendam voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €800,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €42,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Monnickendam.


Postcodegebied: 1140, 1141

Plaats een reactie