Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Edam

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Edam schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp verstrekken we populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Edam en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-edam

Alarminstallatie Edam plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist onderzoekt de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Edam? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier weet je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Edam.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Edam?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Edam-Volendam beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1850,00 tot en met €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Edam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Edam (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Edam. Zij hebben ervaring met merken als WBox Technologies en Suprema. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Monnickendam, Katwoude, Volendam en Den Ilp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Edam te verkleinen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Edam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link, Somfy of Hombli, Eve, Eufy, Arlo, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Edam?

De kosten van een goed alarmsysteem in Edam voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1375,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en €35,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per aansluiting. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Edam.


Postcodegebied: 1135

Plaats een reactie