Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bern

Door middel van een alarmsysteem in Bern schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs vind je handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Bern en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-bern

Alarminstallatie Bern laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de melding en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bern? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bern en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De expert geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Bern?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Zaltbommel kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 – €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Bern.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bern (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bern. Zij hebben ervaring met merken als Menvier en Dahua. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Hedel, Ammerzoden, Nederhemert en Delwijnen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bern te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bern vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link & Eufy, Netamo, Eve, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bern?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bern voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1450,00. De totale prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €42,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per camera. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Bern.


Postcodegebied: 5318

Plaats een reactie