Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudkarspel

Door middel van een alarmsysteem in Oudkarspel is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp verstrekken we populaire informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Oudkarspel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oudkarspel

Alarminstallatie Oudkarspel laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudkarspel? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op deze manier markeer je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudkarspel en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oudkarspel?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Dijk en Waard kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 – €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €1900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Oudkarspel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudkarspel (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudkarspel. Zij hebben ervaring met merken als PowerSonic en First Alert. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Winkel, Lutjewinkel, Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Oudkarspel te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oudkarspel vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link + Hombli, Arlo, Eve, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Oudkarspel?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oudkarspel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1350,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Oudkarspel.


Postcodegebied: 1724

Plaats een reactie