Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maasdam

Dankzij een alarmsysteem in Maasdam beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp lees je uitgebreide info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Maasdam en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-maasdam

Alarminstallatie Maasdam laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent analyseert de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Maasdam? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan weet je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maasdam en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Maasdam?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Hoeksche Waard gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 – €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 oplopend tot €2850,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Maasdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maasdam (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maasdam. Zij hebben ervaring met merken als STD en Royal Safe. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Wijngaarden, Giessenburg, Puttershoek en s-Gravendeel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Maasdam te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Maasdam vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link of Hombli, Eve, Netamo, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Maasdam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Maasdam voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1400,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De centralist waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Maasdam.


Postcodegebied: 3299

Plaats een reactie