Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Macharen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Macharen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je handige info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Macharen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-macharen

Alarminstallatie Macharen aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Macharen? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Macharen.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Macharen?

Vergelijk tarieven van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Oss laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot ongeveer €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Macharen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Macharen (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Macharen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Escalight en Grothe. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Ravenstein, Huisseling, Megen en Escharen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Macharen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Macharen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij bieden een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link + Arlo, Yale, Eve, Eufy, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Macharen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Macharen voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €800,00. De normale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Macharen.


Postcodegebied: 5367

Plaats een reactie