Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noord-Scharwoude

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Noord-Scharwoude is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Noord-Scharwoude en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-noord-scharwoude

Alarminstallatie Noord-Scharwoude aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Noord-Scharwoude? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noord-Scharwoude en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Noord-Scharwoude?

Ontvang gratis offertes van specialisten in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Dijk en Waard beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Noord-Scharwoude.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noord-Scharwoude (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noord-Scharwoude. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Panasonic en Suprema. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Oudkarspel, Winkel, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Noord-Scharwoude te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Noord-Scharwoude vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, Somfy, D-Link, TP-Link + Eufy, Netamo, Hombli, Yale, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Noord-Scharwoude?

De kosten van een goed alarmsysteem in Noord-Scharwoude voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1250,00. De totaalprijs hangt af van het type alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €55,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €150,00 per stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera voor €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Noord-Scharwoude.


Postcodegebied: 1722, 1723

Plaats een reactie