Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoogeveen

Met een alarmsysteem in Hoogeveen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij goede info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hoogeveen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-hoogeveen

Alarminstallatie Hoogeveen laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoogeveen? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier maak je een plan welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoogeveen.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Hoogeveen?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Hoogeveen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2050,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Hoogeveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoogeveen (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoogeveen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ewent en EATON. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers De Wolden, Meppel, Borger-Odoorn en Emmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hoogeveen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Hoogeveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch & Eufy, Eve, Yale, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hoogeveen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hoogeveen voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €175,00 per camera. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Hoogeveen.


Postcodegebied: 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie