Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leutingewolde

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Leutingewolde kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Leutingewolde en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-leutingewolde

Alarminstallatie Leutingewolde installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leutingewolde? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leutingewolde en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Leutingewolde?

Vraag offertes op bij experts in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Noordenveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 – €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1250,00 – €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Leutingewolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leutingewolde (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leutingewolde. Zij hebben ervaring met merken als Takex en Western Digital. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Foxwolde, Roderwolde, Nieuw-Roden en Alteveer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Leutingewolde te verkleinen. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Leutingewolde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link, Somfy of Yale, Arlo, Netamo, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Leutingewolde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Leutingewolde voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1250,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €30,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per unit. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Leutingewolde.


Postcodegebied: 9313

Plaats een reactie