Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alteveer

Door middel van een alarmsysteem in Alteveer voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide details over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Alteveer en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-alteveer

Alarminstallatie Alteveer installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert kijkt direct mee en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Alteveer? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie ontdek je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alteveer.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Alteveer?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Noordenveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot wel €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Alteveer.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alteveer (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alteveer. Zij werken met gangbare merken als Microtech en Lloyd. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Nieuw-Roden, Leutingewolde, Roderesch en Lieveren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Alteveer te verminderen. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Alteveer vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch + Netamo, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Alteveer?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Alteveer voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1275,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De operator neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €32,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Alteveer.


Postcodegebied: 9306

Plaats een reactie