Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Culemborg

Door het installeren van een alarmsysteem in Culemborg beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp delen wij goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Culemborg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-culemborg

Alarminstallatie Culemborg plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Culemborg? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Culemborg en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Culemborg?

Vraag offertes op bij specialisten uit de regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Culemborg hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot wel €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 – €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Culemborg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Culemborg (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Culemborg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Friedland en Chubb Lips. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Vijfheerenlanden, West Betuwe, Neder-Betuwe en Buren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Culemborg te verkleinen. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Culemborg vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ of Yale, Eve, Arlo, Eufy, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Culemborg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Culemborg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1400,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €45,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Culemborg.


Postcodegebied: 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107

Plaats een reactie