Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tiendeveen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Tiendeveen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Tiendeveen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-tiendeveen

Alarminstallatie Tiendeveen laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tiendeveen? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tiendeveen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Tiendeveen?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hoogeveen kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot +/- €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 – €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 oplopend tot €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Tiendeveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tiendeveen (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tiendeveen. Zij werken met gangbare merken als ATV en GO. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Nieuw-Balinge, Wanneperveen, Stuifzand en Pesse.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Tiendeveen te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Tiendeveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy & Arlo, Eufy, Yale, Eve, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Tiendeveen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Tiendeveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €850,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type installatie, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €42,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €175,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera voor €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Tiendeveen.


Postcodegebied: 7936

Plaats een reactie