Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wanneperveen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wanneperveen voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we goede details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wanneperveen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wanneperveen

Alarminstallatie Wanneperveen plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wanneperveen? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wanneperveen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Wanneperveen?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Steenwijkerland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 – €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot wel €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 tot €2000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Wanneperveen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wanneperveen (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wanneperveen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Netgear en Profiline. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Nijeveen, Rogat, Nieuw-Balinge en Tiendeveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Wanneperveen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wanneperveen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy of Eve, Arlo, Eufy, Netamo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Wanneperveen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Wanneperveen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1000,00. De totaalprijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €50,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Wanneperveen.


Postcodegebied: 7946

Plaats een reactie