Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuw-Balinge

Met een alarmsysteem in Nieuw-Balinge heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Nieuw-Balinge en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-nieuw-balinge

Alarminstallatie Nieuw-Balinge laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuw-Balinge? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuw-Balinge en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Nieuw-Balinge?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Midden-Drenthe gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Nieuw-Balinge.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuw-Balinge (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuw-Balinge. Zij werken met gangbare merken als BT en BHV. Of bekijk installateurs en bedrijven in Wanneperveen, Nijeveen, Tiendeveen en Stuifzand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Nieuw-Balinge te verkleinen. Lees ook meer info over Toegangscontrole.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nieuw-Balinge vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam & Hombli, Eufy, Netamo, Yale, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Nieuw-Balinge?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nieuw-Balinge voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1450,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de additionele services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Nieuw-Balinge.


Postcodegebied: 7938

Plaats een reactie