Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maasbracht

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Maasbracht kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Maasbracht en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-maasbracht

Alarminstallatie Maasbracht plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maasbracht? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maasbracht en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Maasbracht?

Vraag offertes op bij specialisten in direct regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Maasgouw houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot wel €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 – €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Maasbracht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maasbracht (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maasbracht. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Notifier en JAGO. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Posterholt, Vlodrop, Herten en Stramproy.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de opties voor inbraak in Maasbracht te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Maasbracht vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, D-Link, Somfy & Hombli, Yale, Netamo, Eve, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Maasbracht?

De kosten van een goed alarmsysteem in Maasbracht voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1000,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Maasbracht.


Postcodegebied: 6050, 6051

Plaats een reactie