Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stramproy

Dankzij een alarmsysteem in Stramproy beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp delen wij uitgebreide info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Stramproy en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-stramproy

Alarminstallatie Stramproy laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stramproy? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stramproy en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Stramproy?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Weert beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot +/- €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Stramproy.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stramproy (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stramproy. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als GP en SMP. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Herten, Maasbracht, Kelpen-Oler en Ospel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Stramproy te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Stramproy vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch of Netamo, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Stramproy?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Stramproy voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €825,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €47,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera voor €525,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Stramproy.


Postcodegebied: 6039

Plaats een reactie