Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leens

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Leens beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Leens en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-leens

Alarminstallatie Leens aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leens? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor weet je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leens en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Leens?

Vraag offertes op bij specialisten uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Het Hogeland kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot wel €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 tot ongeveer €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Leens.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leens (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leens. Zij werken met gangbare merken als ACT en Urmet. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Warfhuizen, Eenrum, Zuurdijk en Wehe-den Hoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Leens te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Leens vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Somfy, Bosch, D-Link of Netamo, Arlo, Eve, Eufy, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Leens?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Leens voor thuis liggen tussen de €525,00 en €975,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Leens.


Postcodegebied: 9965

Plaats een reactie