Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eenrum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Eenrum voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp check je praktische details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Eenrum en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-eenrum

Alarminstallatie Eenrum plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eenrum? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Zo kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eenrum en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Eenrum?

Ontvang gratis offertes van experts uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Eenrum.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eenrum (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eenrum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Energizer en ABI. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Pieterburen, Westernieland, Warfhuizen en Leens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Eenrum te beperken. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Eenrum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ of Netamo, Eve, Eufy, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Eenrum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Eenrum voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1325,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type installatie, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Eenrum.


Postcodegebied: 9967

Plaats een reactie