Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ospel

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Ospel is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp doorzoek je handige informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens doorzoek je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Ospel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ospel

Alarminstallatie Ospel aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert volgt de situatie meteen op en belt direct de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ospel? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier markeer je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ospel.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Ospel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in direct regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Nederweert beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Ospel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ospel (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ospel. Zij werken met gangbare merken als Pulsar en Cooper. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Kelpen-Oler, Stramproy, Nederweert-Eind en Sterksel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Ospel te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Ospel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam & Eve, Arlo, Hombli, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ospel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ospel voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1200,00. De precieze prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €52,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Ospel.


Postcodegebied: 6035

Plaats een reactie