Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overlangel

Door het installeren van een alarmsysteem in Overlangel voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp tonen wij goede details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Overlangel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-overlangel

Alarminstallatie Overlangel aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Overlangel? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overlangel en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Overlangel?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Oss gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1450,00 oplopend tot €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Overlangel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overlangel (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overlangel. Zij werken met gangbare merken als Sandisk en TruPortal. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Keent, Grave, Neerloon en Neerlangel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Overlangel te verminderen. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Overlangel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy & Eufy, Netamo, Yale, Arlo, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Overlangel?

De kosten van een slim alarmsysteem in Overlangel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1425,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €47,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per camera. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Overlangel.


Postcodegebied: 5357

Plaats een reactie