Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Doornenburg

Door middel van een alarmsysteem in Doornenburg kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Doornenburg en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-doornenburg

Alarminstallatie Doornenburg installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert analyseert de situatie en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Doornenburg? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Doornenburg en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Doornenburg?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Lingewaard beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Eveneens heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Doornenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Doornenburg (maart 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Doornenburg. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Optex en BTG. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Angeren, Gendt, Haalderen en Ressen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Doornenburg te beperken. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Doornenburg vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch of Eve, Hombli, Netamo, Yale, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Doornenburg?

De kosten van een goed alarmsysteem in Doornenburg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1275,00. De precieze prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Doornenburg.


Postcodegebied: 6686

Plaats een reactie