Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Frederiksoord

Door middel van een alarmsysteem in Frederiksoord beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In onze keuzehulp check je praktische info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Frederiksoord en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-frederiksoord

Alarminstallatie Frederiksoord plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Frederiksoord? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo weet je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Frederiksoord en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Frederiksoord?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot wel €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 – €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2400,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Frederiksoord.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Frederiksoord (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Frederiksoord. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Risco en Zero Wire Interlogix. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Nijensleek, Wilhelminaoord, Vledder en Paasloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Frederiksoord te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Frederiksoord vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link of Eve, Netamo, Yale, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Frederiksoord?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Frederiksoord voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €950,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €55,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Frederiksoord.


Postcodegebied: 8382

Plaats een reactie