Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijensleek

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Nijensleek beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij handige informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Nijensleek en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nijensleek

Alarminstallatie Nijensleek laten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijensleek? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijensleek en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Nijensleek?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Westerveld houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Verder heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €1900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Nijensleek.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijensleek (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijensleek. Zij hebben ervaring met merken als Profiline en Nauta. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Wilhelminaoord, Doldersum, Frederiksoord en Vledder.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de kans op inbraak in Nijensleek te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nijensleek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch of Netamo, Eufy, Arlo, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Nijensleek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nijensleek voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1350,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €55,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera voor €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Nijensleek.


Postcodegebied: 8383

Plaats een reactie