Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midwoud

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Midwoud beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je praktische info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Midwoud en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-midwoud

Alarminstallatie Midwoud aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Midwoud? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midwoud en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Midwoud?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Medemblik hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1750,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2300,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1100,00 tot wel €2150,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Midwoud.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midwoud (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midwoud. Zij kunnen je helpen met merken zoals Panasonic en Hemmink. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Zwaagdijk-Oost, Zwaagdijk-West, Oostwoud en Twisk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Midwoud te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Midwoud vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch of Eufy, Arlo, Eve, Netamo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Midwoud?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Midwoud voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €925,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €45,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Midwoud.


Postcodegebied: 1679

Plaats een reactie