Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwebrug

Door middel van een alarmsysteem in Nieuwebrug beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we handige info over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Nieuwebrug en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nieuwebrug

Alarminstallatie Nieuwebrug laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwebrug? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwebrug en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Nieuwebrug?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Heerenveen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot wel €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot wel €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot circa €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nieuwebrug.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwebrug (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwebrug. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aten en VanderBilt. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Wolvega, Oldeholtpade, Haskerdijken en Vegelinsoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Nieuwebrug te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nieuwebrug vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam of Netamo, Eufy, Eve, Yale, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Nieuwebrug?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Nieuwebrug voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten controleert een centralist wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €42,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Nieuwebrug.


Postcodegebied: 8469

Plaats een reactie