Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haskerdijken

Met een alarmsysteem in Haskerdijken schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp vind je populaire details over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bieden we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Haskerdijken en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-haskerdijken

Alarminstallatie Haskerdijken laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haskerdijken? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier maak je een plan welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haskerdijken en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Haskerdijken?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Heerenveen kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot +/- €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot circa €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Haskerdijken.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haskerdijken (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haskerdijken. Zij kunnen je helpen met merken zoals Chiron en Energizer. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Nieuwebrug, Wolvega, Vegelinsoord en Nijehaske.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Haskerdijken te beperken. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Haskerdijken vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link + Eufy, Hombli, Netamo, Arlo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Haskerdijken?

De kosten van een goed alarmsysteem in Haskerdijken voor thuis liggen tussen de €475,00 en €875,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten analyseert een operator of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Haskerdijken.


Postcodegebied: 8468

Plaats een reactie