Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Prinsenbeek

Met een alarmsysteem in Prinsenbeek is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp delen wij praktische informatie over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Prinsenbeek en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-prinsenbeek

Alarminstallatie Prinsenbeek laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Prinsenbeek? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo bepaal je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Prinsenbeek en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Prinsenbeek?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Breda kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot +/- €1800,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 tot €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Prinsenbeek.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Prinsenbeek (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Prinsenbeek. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als System Sensor en EATON. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Terheijden, Wagenberg, Willemstad en Oudemolen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Prinsenbeek te beperken. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Prinsenbeek vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link of Hombli, Yale, Eve, Arlo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Prinsenbeek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Prinsenbeek voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €900,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator of er een noodzaak is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Prinsenbeek.


Postcodegebied: 4840, 4841

Plaats een reactie