Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sibculo

Door middel van een alarmsysteem in Sibculo beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we handige details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Sibculo en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-sibculo

Alarminstallatie Sibculo aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sibculo? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sibculo en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Sibculo?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Hardenberg hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 – €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot wel €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Sibculo.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sibculo (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sibculo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Grothe en Kenwei. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Kloosterhaar, Bruchterveld, Mariënberg en Bergentheim.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Sibculo te beperken. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Sibculo vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Somfy, Foscam, Bosch of Hombli, Eufy, Yale, Arlo, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sibculo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Sibculo voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1375,00. De normale prijs is afhakelijk van het type installatie, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per unit. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Sibculo.


Postcodegebied: 7693

Plaats een reactie