Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Odiliapeel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Odiliapeel verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we praktische details over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Odiliapeel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-odiliapeel

Alarminstallatie Odiliapeel aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en belt direct de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Odiliapeel? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Odiliapeel en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Odiliapeel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Maashorst gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €1650,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 tot +/- €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1450,00 tot en met €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Odiliapeel.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Odiliapeel (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Odiliapeel. Zij hebben ervaring met merken als Visonic en TP-Link. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Zeeland, Gemert, Volkel en Maren-Kessel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Odiliapeel te limiteren. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Odiliapeel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch + Netamo, Arlo, Eve, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Odiliapeel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Odiliapeel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1050,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Odiliapeel.


Postcodegebied: 5409

Plaats een reactie