Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gemert

Door het installeren van een alarmsysteem in Gemert is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je populaire details over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Gemert en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-gemert

Alarminstallatie Gemert laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gemert? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gemert en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Gemert?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Gemert-Bakel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot en met €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Gemert.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gemert (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gemert. Zij hebben ervaring met merken als Sun en Cooper. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Handel, Elsendorp, Zeeland en Odiliapeel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Gemert te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Gemert vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link + Netamo, Eufy, Yale, Hombli, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Gemert?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Gemert voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1375,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Gemert.


Postcodegebied: 5420, 5421, 5422

Plaats een reactie