Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Handel

Dankzij een alarmsysteem in Handel is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Handel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-handel

Alarminstallatie Handel laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Handel? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Handel en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Handel?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in direct regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Gemert-Bakel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1750,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 – €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €1950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Handel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Handel (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Handel. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als PowerSonic en Royal Safe. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Elsendorp, De Mortel, Gemert en Zeeland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Handel te limiteren. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Handel vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link, Bosch of Netamo, Yale, Arlo, Hombli, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Handel?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Handel voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €1325,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €40,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Handel.


Postcodegebied: 5423

Plaats een reactie