Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lauwerzijl

Door het installeren van een alarmsysteem in Lauwerzijl is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp vind je handige informatie over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bekijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Lauwerzijl en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-lauwerzijl

Alarminstallatie Lauwerzijl laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en belt direct de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Lauwerzijl? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lauwerzijl en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Lauwerzijl?

Ontvang gratis offertes van experts uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerkwartier beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Lauwerzijl.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lauwerzijl (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lauwerzijl. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Bosch en Visonic. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Saaksum, Ezinge, Niehove en Oldehove.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Lauwerzijl te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lauwerzijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link, EZVIZ + Hombli, Arlo, Netamo, Yale, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Lauwerzijl?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Lauwerzijl voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €800,00. De uiteindelijke prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €37,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Lauwerzijl.


Postcodegebied: 9885

Plaats een reactie