Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meppel

Door het installeren van een alarmsysteem in Meppel heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp lees je betrouwbare details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Meppel en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-meppel

Alarminstallatie Meppel plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Meppel? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Zo maak je een plan welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meppel.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Meppel?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Meppel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2550,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Meppel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meppel (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meppel. Zij kunnen je helpen met merken zoals Theben en Ring. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Staphorst, Westerveld, De Wolden en Hoogeveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Meppel te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Meppel vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch, Foscam of Yale, Arlo, Netamo, Eufy, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Meppel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Meppel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €825,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Meppel.


Postcodegebied: 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie