Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maarsbergen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Maarsbergen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp lees je betrouwbare details over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Maarsbergen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-maarsbergen

Alarminstallatie Maarsbergen laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maarsbergen? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maarsbergen.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Maarsbergen?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Evenzeer heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 – €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot +/- €2900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Maarsbergen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maarsbergen (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maarsbergen. Zij hebben ervaring met merken als Grothe en Rokonet. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Leersum, Amerongen, Maarn en Langbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Maarsbergen te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Maarsbergen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Eve, Hombli, Eufy, Netamo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Maarsbergen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Maarsbergen voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1150,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Maarsbergen.


Postcodegebied: 3953

Plaats een reactie