Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Leersum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Leersum is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je handige details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Leersum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-leersum

Alarminstallatie Leersum laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Leersum? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Leersum en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Leersum?

Vraag offertes op bij experts in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot wel €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Leersum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Leersum (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Leersum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als INIM en Amex. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Amerongen, Overberg, Maarsbergen en Maarn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Leersum te beperken. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Leersum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam & Hombli, Eve, Netamo, Eufy, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Leersum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Leersum voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1125,00. De totaalprijs hangt af van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €275,00 per unit. Liever een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera voor €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Leersum.


Postcodegebied: 3941, 3956

Plaats een reactie