Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Overberg

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Overberg voel je je een stuk veiliger thuis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we populaire info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Overberg en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-overberg

Alarminstallatie Overberg aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Overberg? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Zo markeer je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Overberg.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Overberg?

Ontvang gratis offertes van experts uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 – €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot en met €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Overberg.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Overberg (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Overberg. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sandisk en VARTA. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Driebergen-Rijsenburg, Odijk, Amerongen en Leersum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Overberg te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Overberg vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link & Eve, Netamo, Hombli, Arlo, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Overberg?

De kosten van een goed alarmsysteem in Overberg voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1500,00. De totaalprijs is afhakelijk van het gekozen systeem, extra services zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Overberg.


Postcodegebied: 3959

Plaats een reactie