Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sneek

Dankzij een alarmsysteem in Sneek heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Via onze adviseurs delen wij betrouwbare info over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Sneek en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-sneek

Alarminstallatie Sneek aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sneek? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie maak je een plan welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sneek en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Sneek?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot wel €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Sneek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sneek (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sneek. Zij werken met gangbare merken als Interlogix en Sistec. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Gaastmeer, Idzega, Hemelum en Kolderwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Sneek te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Sneek vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link of Netamo, Eve, Hombli, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Sneek?

De kosten van een slim alarmsysteem in Sneek voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1025,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het soort woning, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Sneek.


Postcodegebied: 8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607, 8608

Plaats een reactie