Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kolderwolde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Kolderwolde beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp tonen wij handige informatie over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Kolderwolde en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-kolderwolde

Alarminstallatie Kolderwolde laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kolderwolde? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kolderwolde en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Kolderwolde?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Kolderwolde.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kolderwolde (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kolderwolde. Zij kunnen je helpen met merken zoals Nedis en Mobiak S.A.. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Hemelum, Sneek, Oudega en Elahuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Kolderwolde te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Kolderwolde vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ, Foscam of Yale, Hombli, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Kolderwolde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Kolderwolde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €975,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de extra opties zoals camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €32,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Kolderwolde.


Postcodegebied: 8583

Plaats een reactie