Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudega

Door middel van een alarmsysteem in Oudega voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we praktische info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oudega en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oudega

Alarminstallatie Oudega aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudega? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudega.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oudega?

Ontvang gratis offertes van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente De Fryske Marren houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot +/- €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oudega.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudega (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudega. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerCell en MDK. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Kolderwolde, Hemelum, Elahuizen en Oudemirdum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Oudega te verminderen. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oudega vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link of Hombli, Yale, Netamo, Arlo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oudega?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oudega voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1250,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €32,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per unit. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Oudega.


Postcodegebied: 8582

Plaats een reactie