Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hemelum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hemelum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij populaire details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Hemelum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hemelum

Alarminstallatie Hemelum installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hemelum? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hemelum en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hemelum?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 – €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €1950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hemelum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hemelum (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hemelum. Zij hebben ervaring met merken als Zero Wire Interlogix en Firex. Of bekijk bedrijven en installateurs in Sneek, Gaastmeer, Kolderwolde en Oudega.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hemelum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hemelum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link, Foscam & Hombli, Eve, Arlo, Yale, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hemelum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hemelum voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1000,00. De echte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €52,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Hemelum.


Postcodegebied: 8584

Plaats een reactie