Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Meerstad

Door het installeren van een alarmsysteem in Meerstad voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs tonen wij uitgebreide details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Meerstad en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-meerstad

Alarminstallatie Meerstad laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent bekijkt de melding en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Meerstad? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Meerstad en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Meerstad?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Evenzeer heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot ongeveer €2450,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Meerstad.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Meerstad (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Meerstad. Zij werken met gangbare merken als Recommand en Theben. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Harkstede, Kolham, Sappemeer en Waterhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Meerstad te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Meerstad vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam of Yale, Eve, Arlo, Eufy, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Meerstad?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Meerstad voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1425,00. De offerteprijs komt tot stand door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Meerstad.


Postcodegebied: 9613

Plaats een reactie