Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waterhuizen

Door middel van een alarmsysteem in Waterhuizen kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je goede details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Waterhuizen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-waterhuizen

Alarminstallatie Waterhuizen laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent controleert het signaal en waarschuwt de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waterhuizen? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waterhuizen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Waterhuizen?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Midden-Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1800,00 – €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Waterhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waterhuizen (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waterhuizen. Zij werken met gangbare merken als Salvus en Grothe Velleman. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Sappemeer, Meerstad, Westerbroek en Foxhol.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Waterhuizen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Waterhuizen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch of Yale, Eufy, Netamo, Arlo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Waterhuizen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Waterhuizen voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1125,00. De precieze prijs hangt af van het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Waterhuizen.


Postcodegebied: 9609

Plaats een reactie