Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sappemeer

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Sappemeer heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je populaire details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Sappemeer en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-sappemeer

Alarminstallatie Sappemeer aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sappemeer? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan markeer je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sappemeer en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Sappemeer?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. Evenzeer heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 tot +/- €3000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Sappemeer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sappemeer (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sappemeer. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Theben en Konig. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Meerstad, Harkstede, Waterhuizen en Westerbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Sappemeer te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Sappemeer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam of Hombli, Yale, Eve, Netamo, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Sappemeer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Sappemeer voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €975,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of rookmelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Sappemeer.


Postcodegebied: 9610, 9611

Plaats een reactie