Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Offingawier

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Offingawier kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Offingawier en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-offingawier

Alarminstallatie Offingawier laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent controleert het signaal en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Offingawier? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier weet je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Offingawier en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Offingawier?

Vergelijk tarieven van experts uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 – €2550,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Offingawier.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Offingawier (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Offingawier. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sanyo en Unisafe. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Gauw, Goënga, Oppenhuizen en Uitwellingerga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Offingawier te beperken. Of klik door voor meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Offingawier vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy & Yale, Eufy, Arlo, Eve, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Offingawier?

De kosten van een slim alarmsysteem in Offingawier voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1125,00. De totale prijs komt tot stand door het type alarm, extra services zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Offingawier.


Postcodegebied: 8626

Plaats een reactie