Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oppenhuizen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Oppenhuizen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs delen wij handige details over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Oppenhuizen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oppenhuizen

Alarminstallatie Oppenhuizen laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oppenhuizen? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie markeer je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oppenhuizen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Oppenhuizen?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 – €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oppenhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oppenhuizen (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oppenhuizen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Betty en Bticino. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Offingawier, Gauw, Uitwellingerga en Jutrijp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Oppenhuizen te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oppenhuizen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch of Eve, Eufy, Netamo, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Oppenhuizen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oppenhuizen voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1075,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 p/stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oppenhuizen.


Postcodegebied: 8625

Plaats een reactie