Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Uitwellingerga

Door het installeren van een alarmsysteem in Uitwellingerga schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we goede informatie over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder check je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Uitwellingerga en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-uitwellingerga

Alarminstallatie Uitwellingerga laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Uitwellingerga? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Uitwellingerga.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Uitwellingerga?

Vraag offertes op bij specialisten uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Ook zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 – €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Uitwellingerga.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Uitwellingerga (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Uitwellingerga. Zij werken met gangbare merken als CQR en Unisafe. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Oppenhuizen, Offingawier, Jutrijp en Hommerts.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Uitwellingerga te verkleinen. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Uitwellingerga vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link of Eufy, Arlo, Hombli, Eve, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Uitwellingerga?

De kosten van een slim alarmsysteem in Uitwellingerga voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1150,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per unit. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Uitwellingerga.


Postcodegebied: 8624

Plaats een reactie