Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westerbroek

Met een alarmsysteem in Westerbroek beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs verstrekken we praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Westerbroek en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-westerbroek

Alarminstallatie Westerbroek plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westerbroek? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westerbroek en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Westerbroek?

Vraag offertes op bij specialisten uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Midden-Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Westerbroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westerbroek (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westerbroek. Zij werken met gangbare merken als Proteq en Visonic. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Waterhuizen, Sappemeer, Foxhol en Kropswolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Westerbroek te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Westerbroek vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch & Netamo, Eufy, Hombli, Arlo, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Westerbroek?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Westerbroek voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1350,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €40,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Westerbroek.


Postcodegebied: 9608

Plaats een reactie